Nieuws

Microsoft bij meest ethische bedrijven ter wereld

Gepost op 19 maart 2011 door Webmaster. Bron: Webwereld.nl.
Microsoft is ethischer bezig dan concurrenten Google en Apple. De softwaregigant bezet de tweede plek op de lijst van softwarebedirjven, die wordt aangevoerd door Adobe.


De top vijf van meest ethische softwarebedrijven bestaat verder uit Salesforce, Symantec en Teradata. De lijst met meest ethische bedrijven van 2011 is opgesteld oor het tijdschrift EthiSphere. Naar eigen zeggen neemt het magazine alleen bedrijven op in de lijst die meer dioen dan alleen zeggen ethisch bezig te zijn. Het gaat om bedrijven die "het woord ethisch ook omzetten in daden."

Nederlandse bedrijven
Het is voor het eerst dat Microsoft de lijst haalt. Er wordt niet apart gemotiveerd waarom de softwarebedrijven de lijst hebben gehaald, maar de jury let onder andere op de reputatie van het bedrijf, de mate van innovatie en hoe het omspringt met duurzaamheid.

Uiteindelijk haalden 110 bedrijven de lijst van de 3000 nominaties. Ook Nederland bezit een aantal ethisch uitstekend verantwoorde bedrijven. Rabobank scoort een derde plek in de categorie banken. En Philips is één van de twee bedrijven die ethisch genoeg zijn in het fabriceren van medische apparaten.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.