Nieuws

Twitter bestaat vijf jaar

Gepost op 21 maart 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Twitter is maandag vijf jaar oud geworden. Het allereerste Twitter-bericht werd op 21 maart 2006 verstuurd door medeoprichter Jack Dorsey. Sindsdien is het sociale netwerk aanzienlijk in omvang toegenomen.


Naar aanleiding van dit jubileum geeft Twitter op zijn blog een kijkje in de keuken. Het heeft bijvoorbeeld drie jaar, twee maanden en één dag geduurd voordat het miljardste bericht geplaatst werd. Nu duurt het volgens Twitter slechts een week voordat er een nieuw miljard op de teller staat. Daarnaast verstuurden Twitter-gebruikers vorig jaar vijftig miljoen berichten per dag; dat waren er in februari al 140 miljoen per dag. Tijdens de dood van Michael Jackson circuleerden er 456 Twitter-berichten per seconde, maar rond nieuwjaar is een record van 6939 berichten per seconde gevestigd.

Het bedrijf meldt ook dat er in februari dagelijks gemiddeld 460.000 nieuwe accounts werden aangemaakt en dat er in vergelijking met vorig jaar 182 procent meer mensen Twitter gebruiken via mobiele apparaten. Volgens de Twitter-site zijn er in totaal 175 miljoen geregistreerde gebruikers, maar dit aantal stamt uit september 2010 en is hoogstwaarschijnlijk achterhaald. Twitter is nog steeds gevestigd in San Franciso en heeft momenteel 400 medewerkers. Dat waren er in januari 2008 nog acht.

Twitter wil de controle over zijn diensten meer naar zich toe trekken. Het bedrijf raadde ontwikkelaars onlangs nog af om nieuwe Twitter-clients te maken. Daarmee wil de dienst fragmentatie van de gebruikservaring tegengaan en wil het bereiken dat andere cliënten daadwerkelijke toegevoegde waarde bieden. Bestaande applicaties blijven werken, maar ze moeten wel voldoen aan de vernieuwde gebruiksvoorwaarden. In februari werden Twitter-clients UberTwitter en Twidroyd tijdelijk geblokkeerd vanwege schending van die voorwaarden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.