Nieuws

Intel praat met tv-fabrikanten over integratie Wireless Display

Gepost op 25 maart 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Intel heeft hoge verwachtingen van zijn tweede generatie Wireless Display-technologie. WiDi 2.0 ondersteunt al 1080p-content en zal 'op korte termijn' ook overweg kunnen met hdcp. Ook wordt er met televisiefabrikanten gepraat.


"We hebben hoge verwachtingen van Wireless Display 2.0", aldus Patrick Bliemer, directeur van Intel Noord-Europa, donderdag tijdens een bijeenkomst. "Er was, zeker in Europa, weinig animo voor de eerste generatie WiDi, omdat er dingen ontbraken. Die zaken zijn nu verbeterd."

Hoewel WiDi al een tijdje bestaat, is het buiten de VS nooit echt van de grond gekomen. Dit komt voornamelijk doordat de eerste generatie van deze technologie maximaal 720p ondersteunt en niet overweg kan met hdcp. Ook was er maar één fabrikant die de benodigde adapter leverde.

Wireless Display is een door Intel ontwikkelde technologie om een televisie of monitor draadloos te kunnen gebruiken als tweede display. Hiertoe moet er aan de televisie een adapter worden aangesloten die het WiDi-signaal ontvangt. De WiDi-technologie werkt alleen op systemen die zijn voorzien van de nieuwe generatie Core-processors en een Centrino-wifi-chip.

WiDi 2.0, dat begin dit jaar op de CES werd aangekondigd, kan volgens Intel voor een doorbraak zorgen. Deze versie kan kan namelijk wel met 1080p-content overweg. Bovendien wordt via een update ook ondersteuning voor hdcp-content toegevoegd. Deze update, versie 2.1, verschijnt in het tweede kwartaal.

De software-update valt waarschijnlijk samen met de verwachte introductie van de benodigde adapters. In ieder geval Netgear, Belkin en D-Link werken momenteel aan een eigen WiDi-adapter. Deze komen naar verwachting in mei op de markt.

Volgens Bliemer is Intel momenteel ook in gesprek met tv-fabrikanten over de integratie van WiDi 2.0. Intel wil geen namen noemen, maar Bliemer bevestigde wel dat het om een Zuid-Koreaanse fabrikant gaat: Samsung of LG dus. Het is aannemelijk dat het hier om Samsung gaat. Deze fabrikant kan de WiDi-technologie ook in zijn laptops verwerken.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.