Nieuws

KPN stopt met mobiele tv-dienst via dvb-h

Gepost op 30 maart 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
KPN stopt met het aanbieden van live televisie via zijn netwerk dvb-h. De dienst werkt momenteel nog op drie telefoons. De provider besluit te stoppen met dvb-h, omdat er geen nieuwe telefoons met de standaard op de markt komen.


Er zijn nog ongeveer 20.000 klanten die gebruikmaken van mobiele televisie via dvb-h, zegt KPN in de aankondiging. Deze klanten worden in komende tijd per brief geïnformeerd dat de dienst per 1 juni niet meer werkt. Op het hoogtepunt heeft de dienst 40.000 klanten gehad, vooral omdat het voormalige Nokia-vlaggenschip N96 dvb-h-ondersteuning had.

KPN begon in mei 2008 met de dienst, waarvoor in dat jaar drie toestellen op de markt kwamen. Naast de Nokia N96 waren dat de Samsung P960 en de KB620 van LG. Daarna kwamen geen telefoons met dvb-h meer op de markt. Fabrikanten maakten ze niet, omdat wereldwijd weinig providers met dvb-h gingen werken. Via 3g wordt video on demand aangeboden door diverse providers, KPN verwacht dat uiteindelijk ook live gekeken kan worden naar televisiezenders via een mobiel netwerk.

Het gebruikte spectrum voor dvb-h, in de lage 700MHz-band, zal gebruikt worden om de dienst van Digitenne te verbeteren. Digitenne werkt via de dvb-t-standaard. Eerder werd al duidelijk dat Nokia het geloof in dvb-h heeft verloren.

KPN laat t weten dat de vrijgekomen frequentieruimte gebruikt zal worden voor het toevoegen van een nog onbekend aantal zenders in het Digitenne-pakket. De huidige dvb-t-tuners zouden probleemloos deze nieuwe zenders kunnen ontvangen. KPN zal later met meer informatie komen over zijn uitbreidingsplannen in het Digitenne-pakket.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.