Nieuws

'Microsoft voorziet oem's van testversies Windows 8'

Gepost op 30 maart 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zou voor testdoeleinden een vroege build van Windows 8 hebben geleverd aan een aantal oem-partners, waaronder HP. Ook zijn op een Russische site screenshots uitgelekt van Microsofts in aanbouw zijnde besturingssysteem.


De testversie zou deel uitmaken van het Windows 8 and Server vNext Pre-Release Program van Microsoft. Dat meldt de website Winrumors. De testversie van Windows 8 zou via de Connect-site van de softwaregigant door oem-partners zijn te downloaden. Het zou gaan om Milestone 3 build 7971.0.110324-1900. Om bij de testversie te kunnen komen, was wel een invite van Microsoft nodig.

Als de informatie van Winrumors correct is, lijkt Microsoft op schema te liggen met de ontwikkeling van Windows 8. In januari verschenen berichten op basis van gelekte roadmaps dat Microsoft in maart aan de M3-build zou willen beginnen, de laatste Milestone in een serie. Later dit jaar zou een eerste bèta moeten uitkomen.

Inmiddels zijn op de Russische website Winreview.ru screenshots gepubliceerd die afkomstig zouden zijn van een vroege Windows 8-build. Het zou gaan om de installatieprocedure van build 7955. Een van de nieuwe features in Windows 8 zou de reset-optie zijn. Daarmee worden alle systeeminstellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor zouden oem's kosten kunnen besparen op hun supportafdeling en kunnen gebruikers zich beter wapenen tegen bijvoorbeeld malwarebesmettingen. Volgens geruchten zou de reset-functie het OS binnen enkele minuten kunnen herstellen.

Plaatje

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.