Nieuws

Bijna 3,5 miljoen .eu-domeinen geregistreerd

Gepost op 07 april 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
In de ruim vijf jaar dat het .eu-domein bestaat, zijn er 3,4 miljoen .eu-domeinen geregistreerd. Sinds de eerste maand zijn er evenveel domeinen geregistreerd als in de eerste maand zelf. Het domein is een van de populairste regio-specifieke tld's.


Deze maand is het vijf jaar geleden dat het voor iedereen mogelijk werd om een .eu-domein te registreren. Daaraan vooraf ging nog een periode van beperkte registraties voor merkhouders en bedrijven.

In de vijf jaar dat het domein volledig actief is, zijn er 3,4 miljoen .eu-domeinen geregistreerd, meldt de .eu-registry Eurid. In de eerste maand werden er al 1,7 miljoen domeinen aangevraagd.

Het domein is het populairst in Duitsland, waar meer dan een miljoen .eu-domeinen zijn registreerd. In Nederland zijn circa 444.000 .eu-domeinen geclaimd, tegen circa 106.000 in België. Hoewel het .eu-domein een groter gebied beslaat, is het nog steeds minder populair dan domeinen als .de, .nl en .uk, zo blijkt uit cijfers van VeriSign. Het .eu-domein staat op de vijfde plek in de ranglijst van regiospecifieke top-level-domeinen: hoger dan de Russische, Argentijnse en Brazilliaanse tld's.

Aan de introductie van .eu-domeinnamen ging een lange periode van overleg vooraf. In februari 2000 meldde Tweakers.net dat .eu-domeinen 'binnen een halfjaar' beschikbaar zouden komen. Uiteindelijk moesten geïnteresseerden echter tien keer zo lang wachten. In maart 2005 werd het domein goedgekeurd; enkele maanden later werd het domein in de root-zone van het internet geplaatst. In december 2005 waren de eerste registraties mogelijk.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.