Nieuws

Regering ziet geen reden tot verbod gewelddadige games

Gepost op 14 april 2011 door Webmaster. Bron: Nu.nl.
De Nederlandse regering ziet geen reden om gewelddadige games te verbieden. Dat meldt staatssecretaris Veiligheid en Justitie Fred Teeven woensdag in Het Parool.


Teeven eist wel van gamewinkeliers dat zij de gestelde leeftijdsclassificaties handhaven, om zo te voorkomen dat jonge spelers in aanraking komen met gewelddadige games. Teeven deed de uitspraak nadat er in de media veel ophef was ontstaan toen bekend werd dat Tristan van der Vlis Call of Duty: Modern Warfare 2 zou spelen.
De schutter van het drama in Alphen aan den Rijn zou volgens de media mogelijk geïnspireerd zijn geraakt door de missie No Russian, waarin de speler de mogelijkheid krijgt onschuldige mensen neer te schieten op een vliegveld.


Hirsch Ballin
Tijdens de regeerperiode van het vorige kabinet, toen Hirsch Ballin minister van Justitie was, is wel ooit een wet voorbereid om gewelddadige games te verbieden.
Deze wet is echter afgekeurd omdat de effecten van deze wet niet hard konden worden gemaakt en de handhaving ervan lastig zou zijn.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.