Nieuws

'Windows 8 kan opstarten vanaf usb-stick'

Gepost op 17 april 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zal mogelijk in de zakelijke versie van Windows 8 de mogelijkheid inbouwen om het OS vanaf een usb-stick op te starten. Daarnaast zijn er diverse verwijzingen naar clouddiensten in de gelekte versie van Windows 8 gevonden.


Hoewel het met behulp van tools als BartPE mogelijk is om Windows vanaf een usb-stick te laten booten, ondersteunt Microsoft deze feature officieel niet. Met Windows 8 lijkt daar verandering in te gaan komen. Gebruikers op het forum MyDigitalLife stellen dat zij in de gelekte Windows 8-versie een tool hebben gevonden die luistert naar de naam Portable Workspaces. Via deze tool kan een gebruiker Windows 8 installeren op een usb-stick. Deze moet een opslagcapaciteit hebben van minimaal 16GB.

Vanaf deze usb-stick zou Windows 8 direct opgestart kunnen worden. Bovendien zou er niet om een nieuwe productsleutel worden gevraagd als het OS op een andere computer wordt gestart. De Portable Workspaces-tool zou echter alleen in de Windows 8 Enterprise Edition zijn te vinden. Ook is nog niet duidelijk of Microsoft een limiet op het aantal installaties op een usb-stick toelaat.

Naast de mogelijke komst van Portable Workspaces in Windows 8, zijn er in het register van de gelekte Milestone 1-versie ook verwijzingen gevonden naar diverse clouddiensten, waaronder Mobile broadband experience account, File Server Resource Manager, Setting Synchronization en Streaming Manager. Een deel zou gekoppeld zijn met de clouddiensten die Microsoft zelf aanbiedt, terwijl de streaming manager de gebruiker in staat stelt om al met software aan de slag te gaan terwijl in de achtergrond nog onderdelen worden binnengehaald.

Er is ook meer duidelijk geworden over de versnelling die Microsoft wil doorvoeren in het opstartproces van Windows. De 'hybrid boot'-feature zou niet langer het OS op de klassieke manier geheel afsluiten, maar deze in een hibernation-modus brengen. Hierdoor moet Windows 8 aanzienlijk sneller booten als de computer weer wordt aangezet.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.