Nieuws

F-Secure en BitDefender beste virusscanners begin 2011

Gepost op 17 april 2011 door Webmaster. Bron: Security.nl.
F-Secure en BitDefender waren de beste virusscanners in de eerste drie maanden van dit jaar, zo blijkt uit een uitgebreide test van het gerenommeerde Duitse testorgaan AV-Test.org.


In totaal werden er 22 producten op Windows 7 32-bit getest, waarvan er uiteindelijk zeventien door de keuring heen kwamen en gecertificeerd werden. Tijdens de test konden de virusscanners 18 punten halen, waarbij 11 punten nodig waren voor een certificering. Naast negentien commerciële oplossingen, deden ook de gratis virusscanners Avast Free en Microsoft Security Essentials aan het onderzoek mee.

De virusscanners werden op drie hoofdonderdelen getest; bescherming tegen malware, verwijderen van malware en de impact van de software op het systeem. Op gebied van malwarebescherming scoorde BitDefender het beste, terwijl CA: Internet Security het slechtst presteerde. Wat betreft de twee gratis producten, scoort Avast net iets beter dan Security Essentials. Wordt er naar de verwijdering van malware gekeken, dan is Microsofts oplossing weer beter. De scanners van Sunbelt en Symantec weten echter de meeste malware te verwijderen. BullGuard en McAfee scoren op dit onderdeel het slechtst.

De derde categorie bestaat uit false positives, waarschuwingen tijdens de installatie van andere software en vertraging van het systeem. Hierbij komen drie winnaars uit de bus: Avast, Trend Micro en BitDefender. De drie weten Security Essentials en F-Secure met een neuslengte te verslaan. De software van Norman laat op het gebied van bruikbaarheid de meeste steken vallen.

Aan de hand van de drie onderdelen konden de scanners zoals gezegd 18 punten halen, waarbij er 11 vereist waren. Iets waar de virusscanners van CA, Comodo, McAfee, Norman en PC Tools niet in slaagden. Deze producten scoorden onvoldoende. BitDefender en F-Secure wisten elk 15,5 punten te scoren en zijn daarmee de gedeelde nummer één, net voor Symantec. De gratis virusscanners Avast Free en Microsoft Security Essentieels eindigen met elk 11,5 punten.

Gecertificeerd
BitDefender: Internet Security Suite 15,5
F-Secure: Internet Security 15,5
Symantec: Norton Internet Security 15
G Data: Internet Security 14
Kaspersky: Internet Security 14
Panda: Internet Security 14
AVG: Internet Security 13,5
Sophos: Endpoint Security and Control 13
Eset: Smart Security 12,5
Trend Micro: Titanium Internet Security 12,5
Webroot: Internet Security Complete 12,5
Sunbelt: Vipre Antivirus Premium 12
Avast: Free AntiVirus 11,5
Avira: Premium Security Suite 11,5
Microsoft: Security Essentials 11,5
MicroWorld: eScan Internet Security Suite 11,5
BullGuard: Internet Security 11

Niet gecertificeerd
Comodo: Internet Security Premium 10,5
PC Tools: Internet Security 10,5
CA: Internet Security Suite 9,5
McAfee: Total Protection 8,5
Norman: Security Suite Pro 8,5
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.