Nieuws

Professor: iPhone is privacynachtmerrie

Gepost op 24 april 2011 door Webmaster. Bron: Security.nl.
iPhone- en iPad-gebruikers moeten beseffen dat ze door het gebruik van de apparaten hun privacy opofferen, zo waarschuwt een professor van de Cornell Universiteit.


"Het is belangrijk om te beseffen dat mobiele telefonie een surveillance technologie is, en tenzij we deze surveillance mogelijkheid openlijk bespreken en gepaste juridische en technologische beperkingen instellen, kunnen we sommige of alle sociale voordelen van deze technologie verliezen, alsmede een groot deel van onszelf", aldus professor Stephen Wicker.

"De meeste mensen beseffen niet dat we onze privacy verkopen om deze apparaten te hebben." Gisteren werd bekend dat de iPhone de locatie van gebruikers opslaat en twee keer per dag naar Apple verstuurt. Wicker merkt verder op dat het mogelijk is om mobiele telefonie zonder gigantische databases met persoonlijke informatie te hebben.

Geen zorgen
Volgens Peter James van Mac-beveiliger Intego is er geen reden om over de opslag van locatiegegevens bezorgd te zijn. "Dit is handig als je de Mapps app gebruikt, of andere applicaties die je locatie nodig hebben. GPS coordinaten worden gebruikt om je foto's te geotaggen die je met het apparaat maakt."

Het is voor iPhone-gebruikers verstandig om versleutelde back-ups te maken. "Er is geen reden om hier zoveel ophef over te maken. Dit is een feature, geen bug. Het zou beter zijn als Apple deze informatie niet opslaat, maar er is geen bewijs voor kwade opzet", aldus James.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.