Nieuws

Nintendo: nieuwe Wii komt volgend jaar

Gepost op 25 april 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Nintendo heeft bevestigd dat een opvolger van de Wii in de pijplijn zit en dat deze in 2012 op de markt komt. De specificaties van het apparaat zullen op de E3 in juni worden onthuld. Er deden al de nodige geruchten de ronde over de nieuwe Wii.


Erg veel wil Nintendo nog niet kwijt over de nieuwe Wii; zelfs de naam van het apparaat is nog niet onthuld. Het bedrijf geeft slechts aan dat de opvolger van de Wii in 2012 op de markt komt. De Japanse gamesgigant bevestigde de plannen voor een nieuwe console bij de presentatie van zijn jaarcijfers. Hoe de console er uit komt te zien en wat deze in huis heeft, is onbekend; Nintendo zal deze op 7 juni, tijdens de E3 in Los Angeles, uit de doeken doen.

In maart dook het eerste nieuws over de nieuwe Wii al op en vorige week werd meer bekend over de mogelijke specificaties van het apparaat. Zo zou de console een op IBM's PowerPC-chipset gebaseerde triplecore-cpu aan boord hebben, evenals een grafische kaart van AMD. Deze zou betere prestaties leveren dan die van de PlayStation 3, een resolutie van 1080p ondersteunen en beelden mogelijk in stereoscopisch 3d kunnen uitsturen. Het apparaat zou in staat zijn om naar elke van de vier controllers een ander beeld te streamen; de console zou dan ook de 'Stream' gaan heten, aldus de onbevestigde geruchten.

Er werden in het afgelopen financiële jaar, dat in maart eindigde, minder Wii's verkocht: 15,1 miljoen exemplaren, tegen 20,1 miljoen stuks een jaar eerder. Ook Nintendo's operationele winst daalde in het afgelopen financiële jaar naar 171,1 miljard yen, tegen 356,8 miljard yen een jaar eerder. Dat is een daling van 52 procent.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.