Nieuws

'Android passeert in juli iPhone met apps'

Gepost op 01 mei 2011 door Webmaster. Bron: Telegraaf.nl.
Als beide applicatiewinkels blijven doorgroeien zoals ze nu doen, zijn er in juli meer apps beschikbaar voor Android-telefoons dan voor de iPhone van Apple. Dat meldt marktonderzoeksbureau Distimo.


Het bureau houdt de groei van verschillende appwinkels bij als het gaat om aantallen beschikbare programma's. Volgens de berekeningen van het bedrijf staat Android-ontwikkelaar Google aan het einde van juni nog maar 40.000 apps achter op Apple, maar zal het deze achterstand in de maand hierna inhalen. Distimo telt hierbij apps voor de iPad apart mee.

Android is de iPhone al voorbij als het gaat om gratis applicaties. Volgens de tellingen van Distimo zijn er 134.342 gratis applicaties voor Android te downloaden en 'maar' 121.845 gratis apps voor de smartphone van Apple.

Het bedrijf voorspelt dat het aantal apps in de BlackBerry App World aan het eind van juni is verdubbeld ten opzichte van begin dit jaar. Dat weerhoudt Microsoft er volgens het bureau echter niet van om deze app-winkel en die van Nokia, de Ovi Store, voor het einde van het jaar met haar Windows Phone Marketplace in te halen. Deze downloadwinkel is in Nederland nog niet beschikbaar.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.