Nieuws

Brit ontwikkelt 15 pond kostende computer

Gepost op 09 mei 2011 door Webmaster. Bron: Pcmweb.nl.
Game-ontwikkelaar David Braben heeft een computer op een usb-stick ontworpen. Dit compacte apparaatje kost maar $25 dollar.


Braben heeft de computer gebouwd voor kinderen over de hele wereld. Er zijn projecten om kinderen in de Derde Wereld aan een goedkopere/gratis computer te helpen, maar de computer van David Braben is ontwikkeld voor alle kinderen over de hele wereld. Een vergelijkbaar doel als het project OLPC (One Laptop Per Child). Uiteraard heeft een dergelijk goedkope computer vooral nut voor kinderen wiens ouders geen geld hebben voor een computer.

Wat koop je voor $25?
De usb-stick computer heeft een 700Mhz ARM processor en 128MB RAM, ter vergelijking; een beetje smartphone heeft tegenwoordig twee keer zoveel RAM en een 1GHz processor. De computer zou krachtig genoeg zijn voor het afspelen van fullhd videobeelden via de hdmi-poort. Verder beschikt het over een usb-aansluiting voor een toetsenbord en heeft het een slot voor sd-kaarten.

Ubuntu-variant als besturingssysteem
De insteek van de ontwikkelaar lijkt vooral gericht om kinderen ook uit te nodigen om scripts te schrijven voor websites en zo niet enkel consument te zijn maar ook ontwikkelaar worden. De computer draait onder Linux. Dit zal waarschijnlijk een variant van Ubuntu worden. De computer is zo goedkoop, dat hij waarschijnlijk gratis weggegeven kan worden aan kinderen. Braben hoopt dat de computer over een jaar beschikbaar komt voor het publiek.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.