Nieuws

Microsoft brengt Zune in de herfst naar Europa

Gepost op 09 april 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft gaat in de herfst van dit jaar een nieuwe Zune uitbrengen. De mediaspeler zou behalve in de Verenigde Staten eindelijk ook in Europa, Australië en China uitgebracht worden. Over een release in andere landen bestaat nog onduidelijkheid.


Microsoft zal dit jaar in ieder geval één nieuw Zune-model introduceren. Het bedrijf zal dat niet zoals bij voorgaande modellen alleen in Noord-Amerika doen, weet Neowin te melden. De speler zal in de herfst in ieder geval in Europa, Australië en China arriveren. Volgens een woordvoerder zal de Zune ook in andere landen op de markt komen, maar om welke landen dat gaat en of die introductie ook in de herft zal plaatsvinden is nog onbekend. De nieuwe Zune-modellen zijn dun en hebben geen D-pad, wat er mogelijk op wijst dat Microsoft met een speler op de proppen komt die volledig met een touchscreen bediend moet worden.

De laatste update van de kwakkelende Zune-lijn dateert van september vorig jaar. Microsoft bracht zijn eerste mediaspeler eind 2006 in de VS en Canada op de markt. Sindsdien heeft het bedrijf uit Redmond een wereldwijde release nog niet aangedurfd, mede omdat de verkoopcijfers in de VS niet denderend zijn. Overigens dook een jaar geleden al het bericht op dat Microsoft de derde generatie Zunes wereldwijd uit zou brengen.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!