Nieuws

Microsoft neemt Skype over

Gepost op 10 mei 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft de overname van Skype bevestigd. De softwaregigant telt 8,5 miljard dollar neer voor het bedrijf. De Skype-software moet ingezet worden op een groot aantal Microsoft-platforms, waaronder Xbox Live en Windows Phone 7.


Volgens Microsoft zal Skype, dat 170 miljoen geregistreerde gebruikers zou tellen, in de toekomst kunnen communiceren met diverse onlinecommunities van de softwaregigant, waaronder Xbox Live, de zakelijke voip-client Lync, de webmaildienst Hotmail, Messenger en Outlook. Ook wil Microsoft de voip-software van Skype geschikt maken voor het Xbox-platform en laten samenwerken met de Kinect-hardware, terwijl het ook plannen heeft voor integratie met Windows Phone 7.

Microsoft zal Skype onderbrengen in een nieuwe divisie binnen zijn bedrijf, Microsoft Skype Division geheten, terwijl Tony Bates, de huidige ceo van Skype, de leiding over deze tak gaat voeren. De softwaregigant zegt nieuwe clientversies voor zijn diverse platforms te zullen ontwikkelen, maar tegelijk belooft het bedrijf dat het Skype-clients op andere platforms blijft ondersteunen.

De overname van Skype door Microsoft komt niet als een verrassing; er gingen al langer geruchten over de interesse van Microsoft voor de voip-aanbieder, terwijl ook Google in de race zou zijn geweest. Microsoft hoopt de overname nog dit jaar af te ronden. Met een overnamebedrag van 8,5 miljard dollar is het een van de grootste acquisities ooit van Microsoft.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.