Nieuws

Android gaat samenwerken met 'normale' apparaten

Gepost op 11 mei 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Android krijgt ondersteuning voor domotica. Met het 'Android@Home'-framework kunnen gebruikers bijvoorbeeld lampen aan- en uitzetten. Eind dit jaar komen de eerste led-lampen in de winkel die met Android samenwerken.


Met de Android@Home-api kunnen 'normale' apparaten, zoals lampen, samenwerken met Android-devices. Tijdens de Google I/O-developersconferentie toonde het bedrijf een app waarmee lampen konden worden aan- en uitgezet, maar de mogelijkheden lijken groter: zo toonde Google een levensgrote Labyrinth-setup die kon worden bediend door de tablet te bewegen.

Eind dit jaar komen de eerste led-lampen en aan/uit-knoppen op de markt die met Android@Home samenwerken. De apparaten worden geproduceerd door Lightning Science, maar het is nog onduidelijk of ze ook in Nederland en België op de markt komen.

Daarnaast toonde Google een apparaat met de naam 'Tungsten'. Wanneer een cd-hoes met een rfid-chip tegen het appraat werd aangehouden, werd de cd automatisch geïmporteerd en afgespeeld. Het is onduidelijk of Tungsten slechts een tech-demo is of daadwerkelijk op de markt komt.

Het is nog onduidelijk of er andere Android@Home-apparaten op de markt komen. In potentie zou Android@Home ook kunnen samenwerken met bijvoorbeeld koelkasten. Apparaten communiceren met Android via wifi, of, als dat niet mogelijk is, met een door Google zelf ontworpen draadloos protocol. Ontwikkelaars kunnen zelf applicaties schrijven die samenwerken Android@Home.

Tot slot komt er een 'open accessory'-api die makers van accessoires in staat stelt om apparaten te maken die met elk Android-apparaat samenwerkt. De api is beschikbaar voor Android-versies 2.3.4 en 3.1 en er komt een reference-architecture die makers van accessoires kunnen aanhouden bij het ontwikkelen van hun apparatuur.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.