Nieuws

'Een op veertien downloads is malware'

Gepost op 19 mei 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Een op de veertien executables die met Internet Explorer zijn gedownload, bevat malware. Dat beweert Microsoft. Volgens de softwaregigant negeert circa vijf procent van de gebruikers waarschuwingen voor malware.


Een en ander blijkt uit de statistieken van SmartScreen, een Internet Explorer-feature die gebruikers waarschuwt bij het bezoeken van verdachte url's. Sinds Internet Explorer 9 worden ook uitvoerbare bestanden gecontroleerd en wordt bij verdachte bestanden een waarschuwing getoond. Dat zou 20 miljoen malwarebesmettingen per maand voorkomen, beweert Microsoft.

Bij executables waarvan niet bekend is of het om een betrouwbaar bestand gaat, is 25 tot 70 procent met malware besmet, aldus Microsoft. Dat betekent echter ook dat 30 tot 75 procent van de bestanden waarvoor wordt gewaarschuwd, een false positive is; er is in die gevallen geen sprake van malware. Volgens Microsoft wordt bij 90 procent van de downloads echter helemaal niet gewaarschuwd. Ondanks de notificaties zou 5 procent van de gewaarschuwde gebruikers nog steeds malware downloaden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.