Nieuws

'Microsoft toont volgende week tabletversie Windows 8'

Gepost op 24 mei 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Steven Sinofsky, baas van de Windows-divisie bij Microsoft, zal volgende week op de All Things Digital D9-conferentie een demonstratie geven van de tablet-interface van Windows 8. Het zou gaan om een technology preview van Windows 8.


Dat meldt de website Winrumors op basis van een anonieme bron. De komst van Sinofsky naar de D9-conferentie in de Californische plaats Rancho Palos Verdes is door de organisatie bevestigd, maar het is officieel nog niet bekend gemaakt waar de baas van de Windows-divisie het als spreker over zal gaan hebben. De All Things Digital D9-conferentie wordt van 31 mei tot en met 2 juni gehouden en is door Microsoft vaker gebruikt om nieuwe producten te onthullen, zoals de Surface-tafel in 2007.

Microsoft is de laatste maanden stil rondom de voortgang die het maakt met Windows 8. Volgens geruchten zou de softwaregigant van plan zijn om de tabletversie van Windows 8 nog voor de desktopversie uit te brengen, en dat het werk aan deze ARM-versie vergevorderd zou zijn. Eerder wees een uitgelekte roadmap van Dell op een release van een tablet met Windows 8 in het eerste kwartaal van 2012. Sinofsky toonde in januari op de CES in Las Vegas nog een eerste ARM-versie van een zeer vroege build van Windows 8, maar een nieuwe gui van het besturingssysteem werd destijds nog niet getoond.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.