Nieuws

Twitter bevestigt overname van TweetDeck

Gepost op 25 mei 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Twitter heeft bevestigd dat het TweetDeck, een populaire Twitter-client, heeft overgenomen. Eerdere geruchten suggereerden dat het bedrijf 40 tot 50 miljoen dollar voor TweetDeck zou hebben neergeteld, maar er is geen bedrag genoemd.


Na een maand van speculatie heeft Twitter bevestigd dat het TweetDeck heeft overgenomen. Twitter wil niet aangeven hoeveel het voor TweetDeck heeft neergelegd, maar eerder werd het onbevestigde bedrag van 40 tot 50 miljoen dollar genoemd.

Het is onduidelijk of Twitter TweetDeck als zelfstandige merknaam wil laten voortbestaan. Het zou niet de eerste keer zijn dat Twitter een ontwikkelaar van een client-app overneemt om er vervolgens zijn eigen merknaam aan te verbinden: in 2010 kocht Twitter de ontwikkelaar van de iPhone-app Tweetie om de app vervolgens om te dopen tot 'Twitter for iPhone'.

Windows is bijna het enige dominante platform waar nog geen officiële Twitter-app voor is: voor onder andere iOS, Android en BlackBerry OS zijn die applicaties er wel. TweetDeck is onder andere beschikbaar als desktop-app. De desktopversie is in Adobe Air ontwikkeld en werkt daardoor op zowel Windows als Mac OS X en Linux. Daarnaast heeft het bedrijf een Twitter-plug-in voor Google Chrome ontwikkeld en zijn er apps voor onder meer iOS en Android.

In een verklaring noemt TweetDeck het onvermijdelijk dat er dingen zullen veranderen, maar aan de samenstelling van het ontwikkelteam verandert niets, belooft het bedrijf. Ook blijft TweetDeck gevestigd in Londen; het hoofdkantoor van Twitter is in San Francisco gevestigd.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.