Nieuws

Sony kondigt Playstation Vita officieel aan

Gepost op 07 juni 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Sony heeft de opvolger van de Playstation Portable officieel aangekondigd. De handheld die tot nu toe bekend stond als de NGP gaat Playstation Vita heten, en verschijnt in een 3g- en een wifi-uitvoering. Er komen twee social networking-apps.


De 3g-uitvoering van de Vita gaat 299 euro kosten en de wifi-only-variant komt voor 249 euro in de schappen. In de VS gaat Sony een exclusieve overeenkomst voor 3g-abonnementen in combinatie met de Vita aan met AT&T, maar prijzen maakten beide partijen nog niet bekend.

Naast de mogelijkheid verbinding te maken met het 3g-netwerk van AT&T, krijgen Amerikaanse klanten de mogelijkheid van de hotspots van de provider gebruik te maken. Of Sony in Nederland ook een exclusieve 3g-partner kiest en welke partij dat wordt, is niet bekend. De Vita moet eind dit jaar verschijnen.

Standaard zal de PS Vita van twee social networking-apps voorzien worden: Party en Near. Party is een app waarmee gamers via tekst of spraak met elkaar kunnen communiceren tijdens het gamen of browsen. Met Near kunnen ze Vita-bezitters in de buurt lokaliseren en kijken wat zij aan het spelen zijn.

"Vita betekent leven", zei Kazuo Hirai van Sony Computer Entertainment tijdens de E3-presentatie van de fabrikant, waaraan hij toevoegde dat het model voor een dunnere scheidslijn tussen entertainment en reallife gaat zorgen. De Playstation Vita heeft onder andere twee touchpads, twee camera's, gps, een oled-scherm met 960 x 544-resolutie en een accelerometer.

Sony kondigde enkele titels voor het apparaat aan, waaronder een speciale versie van Uncharted, dat de speler de mogelijkheid geeft om van het touchscreen gebruik te maken bij het vechten en bewegen. Ook komt er een actie-rpg onder de naam Ruin en verschijnt ModNation Racers, LittleBigPlanet, Street Fighter vs Tekken en WipeOut voor de Vita.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.