Nieuws

Financial Times ontvlucht App Store

Gepost op 08 juni 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De Financial Times heeft een html 5-applicatie vrijgegeven om de zakenkrant in een webbrowser te kunnen lezen. Daarmee omzeilt de uitgever de App Store van Apple uit onvrede over de nieuwe voorwaarden die het bedrijf heeft opgesteld.


Hoewel de nieuwe webapplicatie van de Financial Times geoptimaliseerd is voor iPad- en iPhone-gebruikers, gaat de uitgever vermoedelijk op korte termijn de html 5-code optimaliseren voor andere webbrowsers. Content kan via de webapp offline gelezen worden, terwijl er geen installatie of updates nodig zijn.

Met het besluit van de Financial Times om zijn content voortaan niet langer toegankelijk te maken via een applicatie uit de App Store, geeft de uitgever een duidelijk signaal af naar Apple. Dit bedrijf wil vanaf juni tot 30 procent van de opbrengsten hebben als een uitgever via de App Store abonnementen wil aanbieden.

De Financial Times houdt er rekening mee dat Apple zijn huidige applicatie in de App Store eind deze maand zal blokkeren, zo laat de uitgever weten aan The New York Times. Ook erkent het bedrijf dat het een risico neemt door te vertrekken uit de App Store, vooral omdat 15 procent van de groei van digitale abonnementen van iPhone- en iPad-gebruikers afkomstig is. De zakenkrant zegt 224.000 klanten te hebben voor zijn digitale uitgaven.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.