Nieuws

The Pirate Bay verliest rechtszaak

Gepost op 17 april 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
The Pirate Bay heeft de rechtszaak over auteursrechtenschending verloren. Alle vier de beheerders van de Zweedse torrent-site hebben een jaar celstraf opgelegd gekregen, zo blijkt uit het vonnis. Eerder op de dag lekte de uitspraak al uit.


De rechtbank van Stockholm heeft geoordeeld dat de vier Zweden als een team opereerden en heeft elk van hen tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld. Bovendien is een boete opgelegd van 30 miljoen Zweedse kronen, omgerekend 2,7 miljoen euro. The Pirate Bay zal in hoger beroep gaan en de verwachting is dat een definitief oordeel over de site nog jaren op zich laat wachten.

De uitspraak komt niet onverwacht. "Uit uitgelekte informatie van de rechtbank blijkt dat we hebben verloren. Het komt van een betrouwbare bron", liet Brokep van The Pirate Bay eerder op vrijdag via Twitter weten. "Echt, het is een beetje LOL. Eerst ging het alleen om films maar nu lekken uitspraken ook al uit voor de officiële release. Blijf kalm, er gebeurt niets met TPB, met ons of met filesharing. Dit is alleen een theater voor de media", aldus Brokep.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!