Nieuws

8 van de Top 100 sites falen op Chromebook

Gepost op 27 juni 2011 door Webmaster. Bron: Telegraaf.nl.
Op het afgelopen woensdag geïntroduceerde Chromebook van Google en Samsung worden 8 van de 100 meest bezochte websites in Nederland niet of niet volledig weergegeven. Dat blijkt uit onderzoek van Hardware.info.


De meeste problemen worden veroorzaakt omdat de Chromebook geen ondersteuning biedt voor Silverlight, een technologie van Microsoft die het onder meer mogelijk maakt om video op internet te tonen. Daardoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om uitzendingen van RTL XL / RTL Gemist te bekijken op een Chromebook. Datzelfde geldt voor de huidige website van Uitzending Gemist. De nieuwe site die op dit moment door de publieke omroep getest wordt maakt gebruik van Flash en werkt wel.

Een andere oorzaak voor de problemen is het ontbreken van ondersteuning voor software gemaakt met de programmeertaal Java. Het aantal sites dat gebruikmaakt van Java is echter zeer beperkt. Partypoker.com is de enige site uit de top 100 die om deze reden niet werkt.

Een andere opvallende uit het lijstje is spelletjessite Zylom. De downloadspelletjes werken niet, omdat ze alleen voor Windows geschikt zijn en ook onder de online speelbare spelletjes zijn exemplaren te vinden die Windows vereisen.

Hardware.info heeft gebruikgemaakt van de lijst van 100 meest bezochte websites, die Google in januari van dit jaar heeft opgesteld. De eigen sites van Google ontbreken in het overzicht, maar uiteraard werken sites als google.nl en gmail.com vlekkeloos op het eigen Chromebook.


Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.