Nieuws

Ziggo voegt meer hd-zenders toe aan basispakket

Gepost op 27 juni 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Ziggo heeft drie nieuwe abonnementen voor digitale televisie bekendgemaakt. Het TV Standaard-pakket bevat twaalf hd-zenders, waaronder de commerciële kanalen. Ook maakt Ziggo TV Gemist standaard onderdeel van de pakketten.


Het TV Standaard-pakket gaat 16,95 euro per maand kosten en biedt 60 digitale tv-zenders en 12 hd-zenders. In dit pakket zijn naast Nederland 1, 2 en 3 voortaan ook de zenders van RTL en SBS in hd-kwaliteit opgenomen. Verder zijn National Geographic en Eurosport zowel in sd als hd te bekijken. Nieuw is de zender 24Kitchen.

Naast de hd-zenders biedt Ziggo voortaan ook zonder extra kosten toegang tot TV Gemist waarin Uitzending Gemist, RTL Gemist en SBS/Net5 Gemist zijn opgenomen. Het programma-aanbod op TV Gemist is tot tien dagen terug te bekijken. Het TV Standaard-pakket geeft ook recht op het on demand bekijken van drie wisselende series en tien wisselende films.

Het TV Plus-pakket, dat 24,95 euro per maand moet kosten, biedt een aantal extra hd-zenders: Discovery HD, Animal Planet HD en BBC HD. Het totale aantal sd-zenders ligt op 90, terwijl maandelijks circa 30 films on demand beschikbaar komen, evenals 6 series.

TV Extra, met een prijs van 29,95 euro het duurste pakket, biedt 120 sd-zenders en 20 hd-zenders. Onder andere de themakanalen Fox Life, Nat Geo Wild, History en MTV Live zijn in het TV Extra-pakket in hd- of sd-kwaliteit te bekijken. Ook worden maandelijks circa 100 films beschikbaar gesteld in het on demand-aanbod, evenals 25 wisselende series.

De nieuwe digitale tv-pakketten van Ziggo zijn vanaf 1 september beschikbaar. Alles-in-1 abonnees en Office Basis-abonnees betalen voor TV Plus en TV Extra respectievelijk een meerprijs van 8 en 13 euro per maand. Het TV Standaard-pakket maakt standaard deel uit van het Alles-in-1-pakket.

Als gevolg van de nieuwe tv-pakketten heeft Ziggo een aantal analoge tv-zenders uit het basispakket gehaald. Dit was volgens de kabelaar nodig om meer hd-zenders aan te kunnen bieden. Het analoge pakket bestaat uit 25 zenders.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.