Nieuws

KPN levert twee ontvangers en onlineopslag bij tv-abonnementen

Gepost op 02 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
KPN begint op 3 juli met de standaardlevering van twee iTV-ontvangers zonder harde schijf bij zijn basispakket voor tv. Hiermee kunnen gebruikers op twee tv's digitale tv kijken en online opslaan bij de datacenters van het telecombedrijf.


KPN gaat vanaf maandag twee digitale ontvangers meeleveren bij zijn digitale tv-diensten, zo heeft het bedrijf tegenover Tweakers.net bevestigd. Hiermee komt een einde aan het manco dat gebruikers van digitale tv standaard slechts op een enkel toestel in huis televisie konden kijken. Meest bijzondere is echter dat KPN geen ontvangers met harddisk meer meelevert, maar alleen modellen zonder harde schijf. KPN komt namelijk met een speciaal Opnemen Pakket, waarbij de ontvangers de beelden in de datacenters van KPN opslaan. Opnemen gebeurt nog steeds via de programmagids en via de rode opnameknop, en ook het opnameoverzicht blijft ongewijzigd.

Met twee tv's met ontvanger en het Opnemen Pakket kunnen maximaal zes programma's tegelijk en tot 200 uur video opgenomen worden. Ook is er standaard de optie om livetelevisie te pauzeren. Het HD Pakket is op slechts één ontvanger te bekijken. Opnemen in hd is dan ook alleen op deze ontvanger mogelijk.

Afnemers kunnen het Opnemen Pakket maandelijks opzeggen en opnames zouden dan automatisch worden verwijderd. De kosten voor het opnamepakket zijn 5 euro als dit wordt afgenomen in combinatie met een Basis- of Extra-abonnement. Premium-klanten krijgen het pakket standaard. Onderstaande tabel, die op GoT gepost werd, toont het opnamepakket als onderdeel van de Alles-in-één Glasvezel Pakketten.

KPN heeft vrijdagavond verduidelijkt dat bestaande klanten een tweede tv-ontvanger kunnen aanvragen bij de klantenservice en in de winkel. Het tarief van het basispakket Interactieve TV is 15 euro, waarbij de twee tv-ontvangers dus inbegrepen zijn. Er is ook de mogelijkheid om een enkele iTV Ontvanger, zoals KPN de apparaten noemt, te kiezen. In dat geval kost het basisabonnement 11 euro per maand. Zenders uit extra pakketten kunnen zonder extra kosten op de tweede tv-aansluiting bekeken worden.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.