Nieuws

Sony zou productie PS4 eind dit jaar starten

Gepost op 04 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Sony start eind dit jaar met de productie van de PlayStation 4, beweren bronnen uit Taiwan. De nieuwe console zou in elkaar gezet worden door de fabrieken die ook de PS3 fabriceren. De console zou in 2012 op de markt moeten komen.


Volgens Digitimes wil Sony eind dit jaar starten met de productie van een nieuwe console, die de site voor het gemak PlayStation 4 gedoopt heeft. De geruchten zouden afkomstig zijn van Taiwanese fabrikanten die de opdracht hebben gekregen om componenten te leveren voor de console. Foxconn en Pegatron Technology, twee Taiwanese fabrikanten die de assemblage van de PlayStation 3 doen, zouden ook de nieuwe console in elkaar gaan zetten. Sony zou eind dit jaar met de productie willen beginnen, om de console in 2012 op de markt te kunnen brengen. Sony hoopt in de loop van 2012 20 miljoen exemplaren van de console te leveren.

Opvallend is dat de Taiwanese bronnen beweren dat Sony een bewegingsgevoelige controller in zou willen bouwen die gelijkenis vertoont met Kinect, de controller van Microsoft. Sony bracht zelf in 2010 Move op de markt, een systeem waarbij spelers een controller in de hand hebbben. Bij Kinect is dat niet het geval. De camera's die in de controller van Microsoft zijn ingebouwd nemen het lichaam van de speler waar. Sony heeft tot nu toe steeds ontkend dat het aan een nieuwe console werkt. Nintendo, de derde speler op de consolemarkt, brengt in 2012 de WiiU op de markt, een console die games in 1080p in beeld kan brengen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.