Nieuws

Microsoft: vernieuwde Hotmail tienmaal sneller

Gepost op 04 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Het Windows Live Team meldt dat het door gebruik te maken van optimalisaties met behulp van html5 zijn gratis webmaildienst Hotmail flink heeft versneld. Microsoft claimt dat de vernieuwde Hotmail tot tienmaal sneller presteert.


Nadat Microsoft al zijn Skydrive-opslagdienst in een nieuw html5-jasje had gestoken, heeft het softwarebedrijf de nodige tijd gestoken in het verder optimaliseren van zijn Hotmail-dienst. Om de webmaildienst beter te laten presteren, heeft Microsoft onder andere het caching-mechanisme van Hotmail aangepakt. Zo worden berichten en informatie van de inbox voortaan tijdelijk gecacht in de browser door gebruik te maken van de dom. Hierdoor zou het openen van e-mails aanmerkelijk vlotter moeten gaan. Als de gebruiker uitlogt, wordt de cache automatisch geleegd.

Naast caching heeft het Windows Live Team gewerkt aan een preloading-mechanisme, waarbij een volgende ongelezen mail alvast wordt ingeladen terwijl de Hotmail-gebruiker nog een bericht leest. Ook wordt in de achtergrond alvast javascript-code geladen om bepaalde acties sneller te laten verlopen. Een laatste optimalisatieslag is volgens Microsoft gemaakt door bepaalde acties, zoals het wissen van een e-mail, in de achtergrond plaats te laten vinden. Volgens Microsoft presteren moderne browsers zoals IE9 door het gebruik van deze asynchrone operaties aanmerkelijk beter.

Microsoft stelt dat uit metingen blijkt dat de vernieuwde Hotmail tot tienmaal sneller is dan zijn voorganger. Daarbij ging de softwaregigant uit van een relatief trage internetverbinding met een downloadsnelheid van 768kbps en een uploadsnelheid van 128kbps. De latency van de verbinding zou 25ms bedragen. Voor de toekomst belooft Microsoft nog meer optimalisaties in Hotmail door te voeren.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.