Nieuws

Facebook krijgt videochat door samenwerking Skype

Gepost op 06 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Facebook heeft aangekondigd dat het videochat gaat ondersteunen. Hiervoor werkt de sociale-netwerksite samen met voip-provider Skype. Daarnaast krijgt de chatfunctionaliteit een nieuw design. Facebook en Skype werkten al langer samen.


Gebruikers kunnen via een speciale Skype-plugin videochatten met hun Facebook-vrienden, zo kondigde Facebook-ceo Mark Zuckerberg aan tijdens een presentatie. Voor het installeren van de plugin is slechts één klik nodig, zo belooft de sociale-netwerksite. Vervolgens is het met een speciale call-knop op profielpagina's mogelijk om direct een videogesprek op te zetten. Volgens Skype-ceo Tony Bates komen er in de toekomst mogelijk nog betaalde Skype-diensten voor Facebook, maar de voip-provider zou voor het integreren van Skype in Facebook geen geld krijgen. Het komt niet als een verrassing dat Facebook videochat heeft ingebouwd. Eerder voegde Skype al Facebook-chat toe aan zijn desktopclient.

Ook kunnen gebruikers meerdere personen toevoegen aan een chatsessie. Voorheen was het slechts mogelijk om met één persoon tegelijkertijd te chatten. Daarnaast moet een nieuw design er voor zorgen dat chat een meer prominente plaats krijgt op de sociale-netwerksite: de chatfeature krijgt onder andere een speciale balk aan de zijkant van het scherm. De nieuwe features zouden direct uitgerold worden, aldus Zuckerberg.

Het is niet mogelijk om videogesprekken te voeren met meer dan één persoon. Of dit in de toekomst beschikbaar komt hangt in grote mate af van Microsoft, die sinds kort eigenaar is van Skype, zo liet Zuckerberg doorschemeren. De Facebook-topman zei echter dat zijn bedrijf een goede relatie heeft met Microsoft.

Daarnaast liet de Facebook-ceo weten dat de sociale-netwerksite inmiddels 750 miljoen gebruikers heeft; eerder werd al vermoed dat de site driekwart miljard registraties kent. In totaal delen zij 4 miljard items per dag, bijvoorbeeld statusupdates, foto's of video's. Volgens Zuckerberg kent het aantal gedeelde items een exponentiële groei. In de toekomst verwacht Facebook dat ontwikkelaars een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de groei in het delen van content, door het maken van apps voor de sociale-netwerksite.

Google bracht onlangs zijn sociale-netwerksite Google+ uit. Deze had bij de release al ondersteuning voor videobellen. Ook is het bij deze feature, die Hangouts genoemd wordt, mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd te videobellen, of gezamelijk te kijken naar Youtube-video's. Facebook ging tijdens de presentatie van zijn nieuwe chatfeatures vragen over Google+ uit de weg.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.