Nieuws

Analoge kijkers klagen over Ziggo

Gepost op 12 juli 2011 door Webmaster. Bron: Rtl.nl.
Bij programmaraden in het land regent het klachten over kabelbedrijf Ziggo. Dat schroeft het aantal analoge tv-zenders terug van 30 naar 25.


Kijkers die een bepaalde zender willen blijven zien, moeten dus overstappen op digitale televisie. Het minpunt is dat kijkers per toestel een ontvanger nodig hebben, en dat loopt bij meerdere toestellen flink in de papieren.

Minder zenders
Ziggo brengt het aantal zenders in het analoge pakket terug van 30 naar 25. In Limburg verdwenen de daar relatief veelbekeken Duitse publieke zenders ZDF en WDR uit het analoge pakket, in de regio Den Haag moeten kijkers het sinds kort stellen zonder BBC2 en BBC World.

Zeven verplichte zenders genegeerd
De programmaraden wijzen zeven zenders aan die de kabelbedrijven moeten uitzenden. Ziggo legt dat advies van de kijkers naast zich neer, klagen de twaalf programmaraden. Ze sturen de klachten door naar het Commissariaat voor de Media.

'Ziggo dwingen'
"Het gebeurt op grote schaal. We hopen dat het Commissariaat voor de Media snel handhavend zal optreden en Ziggo dwingt om de zenders terug te plaatsen", zegt een woordvoerder van de kabelraden.

Gedwongen over te stappen
Volgens de programmaraden kijkt 40% van de huishoudens nog 'met volle tevredenheid' analoog. "Ze krijgen steeds minder zenders voor hetzelfde geld. Ze worden zo gedwongen om over te stappen op het digitale pakket," zegt de organisatie.

Ziggo: adviezen serieus genomen
Een woordvoerder van Ziggo ontkent de programmaraden te negeren. "We nemen hun adviezen zeer serieus. Sommige adviezen hebben we echter op basis van de mediawet en jurisprudentie niet opgevolgd", aldus de zegsman van Ziggo. "Een aantal programmaraden heeft bijvoorbeeld bewust zenders geadviseerd in de wetenschap dat die niet langer analoog beschikbaar zijn. De muziekzender Brava is daarvan een voorbeeld."

Ruimte voor digitale zenders nodig
Ziggo bouwt het analoge pakket af om ruimte te scheppen op de kabel voor meer digitale zenders. Iedere analoge zender neemt evenveel ruimte in als acht digitale stations. Onderzoek toont volgens Ziggo aan dat digitale kijkers meer zenders in HD-kwaliteit willen zien.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.