Nieuws

Windows XP nog 1000 dagen houdbaar

Gepost op 12 juli 2011 door Webmaster. Bron: Security.nl.
Nu Windows XP nog duizend dagen wordt ondersteund, is het volgens Microsoft de hoogste tijd om op Windows 7 over te stappen.


"Zou het niet mooi zijn als de gloriedagen voor eeuwig duurden? Maar de werkelijkheid is dat trofeeën stoffig raken, records worden gebroken en dat wat nodig was om tien jaar geleden de beste te zijn, niet meer voldoet aan huidige standaarden. Dingen worden beter, sneller. En uiteindelijk is het tijd om van iets goeds naar iets veel beters over te stappen", aldus Microsoft's Stephen Rose.

Op 8 april 2014 zal Microsoft de ondersteuning van Windows XP volledig stoppen, wat betekent dat patches en beveiligingsupdates niet meer verschijnen. "Pc's met Windows XP zullen kwetsbaar voor beveiligingsdreigingen zijn", merkt Rose op. Daarnaast zullen veel andere softwareontwikkelaars ook stoppen met de ondersteuning van XP, wat tot meer complexiteit en beveiligingsrisico's kan leiden.

Toch zijn er volgens Microsoft nog altijd meer dan 200 miljoen computers die op Windows XP draaien. "Windows XP heeft ons goed gediend, maar sinds de tien jaar dat het uitkwam, is de wereld veranderd. Het is tijd om Windows XP met pensioen te laten gaan en op Windows 7 over te stappen", gaat Microsoft's Erwin Visser verder.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.