Nieuws

'Dekking T-Mobile het slechtst'

Gepost op 15 juli 2011 door Webmaster. Bron: Telegraaf.nl.
Het mobiele internet van T-Mobile is duidelijk slechter dan dat van KPN en Vodafone. Dat blijkt uit metingen van SlechteDekking.nl bij duizenden gebruikers van een Android-app, die de kwaliteit van het netwerk meet.


Dat meldt Webwereld. De site zegt er wel bij dat de meting enkele beperkingen heeft. Dat heeft vooral te maken met de meetmethode. Slechtedekking.nl meet de kwaliteit van de 3G-netwerken door zogenaamde pingtests. Daarmee wordt gemeten hoe snel de server reageert. Duurt dit langer dan 100 milliseconden volgt het predicaat 'slechte dekking' en krijgt de provider een rode stip op de dekkingskaart. De app meet echter niet de up- en downloadsnelheid.

Bij het bellen ontlopen de providers elkaar niet zo, maar de verschillen worden bij mobiel internet via het 3G-netwerk wel erg duidelijk. T-Mobile komt daar duidelijk als slechtste uit de bus, KPN het best.

SlechteDekking.nl is een initiatief van, onder anderen, de Consumentenbond. Zelf komt de bond nog niet met conclusies. Dat gebeurt pas over een paar maanden als er meer metingen zijn gedaan.

T-Mobile noemt de meetmethode "waardeloos". "Wij constateren dat op locaties waar een prima mobiele internetverbinding is deze applicatie toch een rode stip neerzet. Het T-Mobile netwerk is zo gebouwd dat het efficiënt met de netwerkverbinding omgaat. Bij aanmelden op het netwerk (pingen) wordt niet meteen de volledige netwerkcapaciteit vrijgegeven. Wanneer een klant daadwerkelijk data gaat verbruiken wordt meer bandbreedte toegewezen," zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen Webwereld.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.