Nieuws

Vodafone en Digitenne ondervinden hinder van instorten zendmast

Gepost op 16 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Digitenne is in delen van het noorden van het land niet te ontvangen doordat vrijdagmiddag de zendmast in Hoogersmilde is ingestort. Ook Vodafone ondervindt hinder van de ingestorte zendmast; 70 zendmasten in het gebied werken niet meer.


Volgens KPN kunnen vooral klanten in Drenthe hinder ondervinden van de zendmast, die vrijdagmiddag deels instortte. De eindtijd van de storing wordt nog niet gemeld op de storingspagina. De toren zond ook de dvb-t-signalen uit. Dvb-t is de netwerktechnologie achter KPN's tv-dienst Digitenne. Vodafone meldt dat dertig gsm-masten en veertig umts-masten niet meer werken door het instorten van de mast in Smilde. Het is onduidelijk wanneer de masten weer ingeschakeld kunnen worden.

Vrijdagmiddag waren veel zenders die via fm ontvangen kunnen worden in grote delen van Noord- en Midden-Nederland onbereikbaar. Na het instorten van de zendmast bij Hoogersmilde werd ook de mast in IJsselstein uitgeschakeld naar aanleiding van een brand. Inmiddels is dat deels opgevangen door andere zendmasten in te schakelen en door twee noodzenders, meldt NOS. De noodmasten staan in Hilversum en in het Friese dorp Tjerkgaast. De mast in IJsselstein wordt naar verwachting zaterdag weer ingeschakeld. In Hoogersmilde komt een noodmast te staan, die binnen enkele dagen in gebruik kan worden genomen. Het herstel gaat maanden duren.

De oorzaak van de branden in de zendmasten is onduidelijk. De branden in de zendmasten zouden niets met elkaar te maken hebben. Rampenzender Radio1 schakelde vanwege de uitgeschakelde zendmasten terug op de oude frequentie AM 747.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.