Nieuws

Microsoft draagt veel bij aan Linux-kernel

Gepost op 18 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft is een van de bedrijven die veel bijdragen aan versie 3 van de Linux-kernel. In het verleden had Microsoft juist veel kritiek op Linux, omdat het patenten zou schenden. Red Hat en Intel zijn de bedrijven met de meeste wijzigingen.


Softwaregigant Microsoft was verantwoordelijk voor 361 wijzigingen in de Linux 3.0-kernel en staat daarmee op de zevende plaats van bedrijven die bijdroegen, meldt H-Online. Red Hat en Intel waren verantwoordelijk voor de meeste wijzigingen, met respectievelijk 1000 en 839 veranderingen. Onafhankelijke ontwikkelaars waren verantwoordelijk voor 1085 veranderingen.

De wijzigingen van Microsoft waren overigens relatief klein; Microsoft wijzigde circa 12.000 regels code, oftewel 1,3 procent van het totaal aan gewijzigde regels. Intel wijzigde 163.000 regels, oftewel 18,1 procent. Eén Microsoft-ontwikkelaar was van alle bijdragers verantwoordelijk voor de meeste wijzigingen: maar liefst 343 in totaal. Daarbij ging het echter ook om wijzigingen in de staging-code, die nog niet stabiel genoeg is om opgenomen te worden in de definitieve kernel. De Microsoft-code betrof onder meer ondersteuning voor Hyper-V-virtualisatie in de Linux-kernel.

Microsoft heeft altijd een moeizame relatie gehad met Linux en andere opensource-projecten. Het bedrijf klaagde bedrijven die Linux gebruiken aan, omdat Linux inbreuk op zijn patenten zou maken. Vorig jaar gaf het bedrijf echter aan van opensourcesoftware te 'houden'.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.