Nieuws

Ziggo begint met aanbieden mobiel internet op KPN-netwerk

Gepost op 18 juli 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Ziggo begint maandag met het aanbieden van mobiel internet. Op termijn moeten daar mobiele videodiensten en mobiel bellen bijkomen, zo maakt het bedrijf bekend. Voor het aanbod maakt Ziggo gebruik van het netwerk van KPN.


Ziggo heeft samen met UPC frequentieruimte om mobiele breedbanddiensten op een eigen netwerk aan te bieden, maar dat netwerk moet nog uitgerold worden. Om toch al te kunnen beginnen met een mobiel aanbod, maakt Ziggo daarom in eerste instantie gebruik van het netwerk van KPN. Eerder startte UPC met mobiel internet voor de zakelijke markt. UPC maakt gebruik van het netwerk van Vodafone. Ziggo richt zich niet alleen op zakelijke klanten, maar ook op consumenten.

Maandag geeft Ziggo meer details over het aanbod op de site www.ziggo.nl/mobiel. Hier kunnen consumenten de abonnementen ook bestellen. "Ziggo heeft gekozen voor een geleidelijke invoer van geconvergeerde diensten. Zo kan het bedrijf ervaring opdoen met verschillende platforms, maar ook met de overgang van diensten voor een huishouden naar individuele diensten. Omdat internet het vertrekpunt is van convergentie, begint Ziggo met het aanbieden van mobiele data-abonnementen. Op termijn komen daar mobiele videodiensten en mobiel bellen bij", laat Ziggo in een verklaring weten.

De downloadsnelheid van de Basis-dienst is bij het dongle- en het sim-only-aanbod 3,6Mbps. Bij de Plus- en Extra-diensten is dat 7,2Mbps. De uploadsnelheden is in alle gevallen 1,5Mbps. Het goedkoopste abonnement is 19,95 euro, terwijl voor het meest uigebreide pakket 44,95 euro neergeteld moet worden. Ziggo rekent 9,50 euro aansluitkosten bij zowel het usb-modem- als het sim-only-aanbod.

Het bedrijf verlaagt de downloadsnelheid als een gebruiker zijn datalimiet overschrijdt. Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar: "De snelheid wordt dan teruggebracht tot 128kbps. Dat is nog hoog genoeg om mail binnen te halen en simpel websurfen is ook nog mogelijk, maar een streaming video kijken zit er dan niet meer in." Voor gebruik buiten die bundel op lagere snelheid geldt dan nog een fair use policy.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.