Nieuws

Moederbedrijf Media Markt ziet op valreep af van overname iBood

Gepost op 03 augustus 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Het moederbedrijf van de Media Markt, Media-Saturn, zou interesse hebben om het Nederlandse iBood.com over te nemen. Het bedrijf zou echter op het laatste moment zijn afgehaakt doordat er gemor ontstond onder de aandeelhouders.


Volgens de Duitse krant Die Welt waren de onderhandelingen over de verkoop van iBood nagenoeg rond. Niet alleen zou Media-Saturn interesse hebben getoond in de Nederlandse aanbiedingssite, ook zouden er verregaande gesprekken zijn gevoerd met reBuy.de, een Duitse website waarop consumenten hun tweedehandselektronica kunnen verkopen aan handelaren.

Media-Saturn heeft aangekondigd de elektronicahandel via het internet te willen domineren en daartoe op overnamepad te gaan, schrijft Emerce dinsdag. De eerste overname binnen deze strategie was de inlijving van webwinkel Redcoon.

De nieuwe koers blijkt echter niet bij alle aandeelhouders goed te vallen. Zo stemde een van de minderheidsaandeelhouders tegen de voorgenomen overname van iBood en reBuy, waardoor deze op losse schroeven is komen te staan. Volgens de aandeelhouder zouden de acitiviteiten van Media-Saturn te veel versplinterd raken.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.