Nieuws

'Microsoft demonstreert volgende week nieuwe zoekmachine'

Gepost op 20 mei 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft gaat naar verluidt volgende week zijn nieuwe zoekmachine demonstreren. De zoekdienst, die intern onder de naam Kumo bekend staat, moet de strijd met Google beter aankunnen dan de huidige Windows Live Search.


De zoekmachine Kumo, die al maanden door Microsoft wordt getest, wordt volgende week tijdens de All Things Digital-conferentie in Californië gedemonstreerd, zo claimt The Wall Street Journal. De zoekmachine zal onder andere zoekresultaten gegroepeerd aanbieden: na een zoekactie naar bijvoorbeeld een bepaald type auto, verdeelt Kumo de resultaten in categorieën als discussiefora, video's en advertenties van occasions. Op die manier zouden gebruikers minder hoeven door te klikken om de gewenste informatie te vinden. Ook kan Kumo gebruik maken van 'webslices', een functie in IE8 om delen van websites op te slaan.

Microsoft Live Search heeft momenteel in de VS 8,2 procent van de advertentiemarkt in handen, terwijl Google op een marktaandeel van meer dan zestig procent kan bogen. Microsoft roept al jaren dat het zijn marktaandeel wil vergroten, maar daarvoor is het belangrijk dat zijn zoekmachine aan populariteit wint. Onder andere de grotere gebruiksvriendelijkheid van Kumo moet daaraan bijdragen. Microsoft zal de lancering verder ondersteunen met een grote reclamecampagne.

Thumbnail
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!