Nieuws

Google koopt Motorola Mobility voor 12,5 miljard dollar

Gepost op 16 augustus 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Google heeft aangekondigd dat het Motorola Mobility voor een bedrag van 12,5 miljard dollar zal overnemen. Google zegt met het patentportfolio van Motorola beter in staat te zijn het Android-ecosysteem en zijn partners te beschermen.


Google heeft de overname op zijn weblog bevestigd. Volgens de zoekgigant zal het Motorola als een apart bedrijf aansturen. Ook zegt Google toe dat het Android-besturingssysteem open zal blijven.

Motorola Mobility, de voormalige tak van het opgesplitste Motorola, maakt naast mobiele telefoons op basis van Android ook tablets met het mobiele-besturingssysteem van Google. Met de overname van Motorola krijgt Google een groot aantal patenten in handen. Daarmee kan de zoekgigant een grotere vuist maken in patentruzies met onder andere Microsoft en Apple.

Motorola en Google zijn overigens geen vreemden van elkaar: de Xoom-tablet van het bedrijf is door Google gebruikt als reference design bij de ontwikkeling van Android Honeycomb. Net als bij de Nexus-telefoonlijn betekent dit dat de Xoom op een onaangepaste versie van Android draait en als eerst nieuwe softwareupdates ontvangt.

De ceo's van HTC, Sony Ericsson en LG Electronics zeggen de overname van Motorola Mobility door Google te verwelkomen. Ook zijn de Android-fabrikanten blij dat Google hen wil verdedigen in de patentenstrijd met onder andere Microsoft en Apple. Tot nu toe waren de fabrikanten zelf aangewezen op hun verdediging mochten zij aangeklaagd worden in patentzaken rondom Android.

Google heeft in een conference call benadrukt dat het niet van plan is grote veranderingen door te voeren bij Motorola. Android-topman Andy Rubin zegt dat het na de overname 'business as usual' zal zijn bij de telefoonfabrikant. Volgens Rubin draait de overname primair om het uitbreiden en beschermen van het Android-ecosysteem.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.