Nieuws

UPC voegt drie zenders toe aan hd-pakket

Gepost op 16 augustus 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
UPC zal per 1 september drie hd-zenders aan zijn digitale zenderpakket toevoegen. Animal Planet HD, BBC One HD en Foxlife HD worden in het hd-pakket opgenomen. Ook het Royaal-pakket wordt gewijzigd, waardoor muziekzender TMF NL verdwijnt.


Het hd-pakket van UPC, dat 9 euro per maand kost, bevat na de zenderuitbreiding in totaal 27 hd-stations. BBC One HD en Foxlife HD hebben dezelfde programmering als de gelijknamige sd-zenders, ook bekend als simulcast, maar Animal Planet HD heeft een afwijkende programmering ten opzichte van de zender in standard definition. UPC biedt al BBC HD in zijn hd-zenderpakket aan.

UPC-abonnees die het 10 euro per maand kostende Royaal-pakket afnemen, krijgen per 1 september ook toegang tot BBC Entertainment, terwijl op BBC 3 en BBC 4 overdag respectievelijk de jeugdzenders CBeebies en CBBC zijn te zien. Verder wordt de muziekzender VH1 ingeruild voor VH1 Classic en TMF NL vervalt voor MTV Music 24 Tenslotte zal RTL Crime aan het Royaal-pakket worden toegevoegd.

Alle UPC-klanten die digitale televisie afnemen zullen per 1 september ook toegang krijgen tot alle regionale tv-zenders door de toevoeging van TV West, Omroep Zeeland, RTV Drenthe, RTV Noord en RTV Oost. Het besluit is opvallend, omdat concurrent Ziggo op verzoek van de regionale zenders van plan is om het aantal regionale omroepen dat het doorgeeft te beperken. De hoge BUMA-kosten die de omroepen moeten betalen spelen daarbij een rol.

De kabelaar voegt ook 24Kitchen toe aan zijn digitale programma-aanbod. Deze foodzender zal volgens de kabelaar voornamelijk Nederlandse producties tonen. Aan het analoge aanbod verandert bij UPC voorlopig niets.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.