Nieuws

HP stopt met WebOS en wil mogelijk pc-afdeling afsplitsen

Gepost op 22 augustus 2011 door Webmaster.
HP heeft bekendgemaakt dat het niet langer telefoons en tablets met het WebOS gaat maken. De fabrikant lijkt zijn bedrijfsvoering radicaal aan te willen passen: er komt mogelijk een afsplitsing van de pc-afdeling van HP.


HP gaat op zoek naar een alternatief om de WebOS-software voor in te zetten. Het is daarbij niet ondenkbaar dat HP het mobiele OS te koop zet. Voor de pc-afdeling zijn de knopen nog niet doorgehakt, maar binnen het bedrijf wordt gesproken over een afsplitsing. Dat liet het bedrijf weten tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

HP lijkt zich meer op diensten te willen richten: de fabrikant maakte bekend het bedrijf Autonomy te zullen kopen voor 10 tot 11 miljard dollar. Autonomy is vooral actief op de zakelijke it-markt.

Met name het stoppen met WebOS-producten is opzienbarend: HP leek fors in te zetten op het van Palm overgenomen mobiele besturingssysteem, met de introductie van verscheidene mobiele apparaten en de aankondiging van WebOS voor pc. Onlangs werd bekend dat de TouchPad-tablet in de Verenigde Staten slecht verkoopt. De WebOS-tablet komt waarschijnlijk niet naar Nederland.

Met de pc-afdeling van HP gaat het eveneens niet goed. Bij de presentatie van de cijfers voor het tweede kwartaal werd bekend dat de Personal Systems Group een fors lagere omzet behaalt met de verkoop van consumenten-pc's. Een afsplitsing of verkoop van de computertak komt daardoor niet als een verrassing. Daarnaast zouden er eerder al gesprekken zijn geweest om de Personal Systems Group af te splitsen.

HP maakte bekend in het derde kwartaal van dit jaar een winst te hebben geboekt van 1,93 miljard dollar, op een omzet van 31,2 miljard dollar. Daarnaast stelde de fabrikant de verwachte omzet voor het gehele jaar 2011 naar beneden bij.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.