Nieuws

HP haalt driekwart van prijs TouchPad-tablet af

Gepost op 22 augustus 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
HP heeft de prijs van zijn tablet TouchPad in Noord-Amerika met driekwart verlaagd. De computermaker kondigde deze week aan te stoppen met het maken van tablets. De tablet, die begin deze maand 499 dollar kostte, kost nu 99 dollar.


De nieuwe prijzen zijn bekendgemaakt door HP aan partnerbedrijven die zijn tablet proberen te verkopen, meldt PreCentral. De computermaker vraagt retailers de nieuwe prijzen zo spoedig mogelijk door te voeren. In Canada zijn daardoor al enkele retailers, zoals keten Best Buy, die de tablet voor de nieuwe prijs van 99 dollar aanbieden. De 32GB-versie kost 149 dollar. Beide producten worden daarmee waarschijnlijk ver onder de kostprijs verkocht. Volgens iSuppli kost het maken van de 16GB-versie rond 300 dollar.

HP moet van zijn voorraden af, omdat het deze week aankondigde te stoppen met het maken van smartphones en tablets met zijn eigen besturingssysteem WebOS. Eerder verschenen al berichten dat Best Buy zijn voorraad TouchPads terug wilde geven aan HP: de winkelketen zou slechts 25.000 van de 270.000 TouchPads hebben verkocht.

De marktleidende pc-maker bracht zijn eerste tablet deze zomer uit met een adviesprijs van 499 dollar. De tablet werd slecht ontvangen door reviewers en verkoopt matig. De TouchPad werd in februari aangekondigd. De TouchPad heeft net als de iPad een 9,7" capacitief touchscreen met een resolutie van 1024x768 pixels. De tablet draait op een 1,2Ghz dualcore-soc van Qualcomm.

Overigens zouden de makers van WebOS ontevreden zijn over de TouchPad en WebOS-smartphones. Uit een interne test van HP zou gebleken zijn dat WebOS twee keer zo snel draait op een iPad 2, meldt The Next Web. Inmiddels probeert Microsoft WebOS-ontwikkelaars over te halen om voor Windows Phone te ontwikkelen door gratis telefoons en training aan te bieden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.