Nieuws

Microsoft: smartphone en tablet maken pc niet overbodig

Gepost op 22 augustus 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft verwerpt de opvatting dat het einde van het pc-tijdperk nabij is. In een blogpost noemt Frank Shaw, corporate vice president van Microsofts communicatieafdeling, apparaten als smartphones en tablets complementair.


Terwijl Microsoft nog druk sleutelt aan Windows 8, dat ook op tablets moet draaien, en de Mango-update voor Windows Phone 7 uitgerold kan worden, verweert Shaw zich in een blogposting tegen media die stellen dat de pc is achterhaald door nieuwe technologie, zoals smartphones, tablets en e-readers. Volgens de baas van Microsofts communicatie-afdeling staat de pc-wereld allesbehalve stil en hij verwerpt de stelling dat de pc-markt tot een niche is verworden.

Volgens Shaw zijn pc's nog altijd geschikt voor een serie taken die op apparaten als tablets en smartphones minder goed uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast stelt hij dat pc's in hoog tempo een inhaalslag maken door ook de taken uit te voeren waar momenteel smartphones en tablets beter scoren. Shaw noemt apparaten als smartphones en tablets dan ook complementair en stelt dat er allerminst sprake is van het einde van het pc-tijdperk.

Shaw concludeert in zijn betoog dat de pc slechts op middelbare leeftijd is en dat deze productcategorie door de opkomst van clouddiensten de komende jaren alleen maar krachtiger zal worden. De Microsoft-topman stelt dat Microsoft tijdens de komende Build-conferentie medio september, waar naar verwachting Windows 8 aangekondigd zal worden, meer inzicht zal geven over de toekomstmogelijkheden van de pc.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.