Nieuws

Eerste toestel met Windows Phone 7.5 Mango komt donderdag uit

Gepost op 23 augustus 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De eerste smartphone met Windows Phone Mango ligt vanaf donderdag in de winkel. Dat heeft de Japanse provider KDDI bekendgemaakt. Het eerste toestel, de IS12T van Fujitsu-Toshiba, zou oorspronkelijk pas in september uitkomen.


Het toestel, dat enkele weken geleden al was aangekondigd, zal niet in september, maar donderdag al uitkomen. Dat meldt de Japanse provider KDDI op zijn website. De IS12T is een water- en stofdicht toestel van Fujitsu-Toshiba, het samenwerkingsverband van de twee Japanse bedrijven waarvan de IS12T het laatste toestel zal zijn. De IS12T heeft een 13-megapixelcamera en 3,7"-scherm met een resolutie van 800x480 pixels.

KDDI vermeldt dat de IS12T draait op Windows Phone 7.5. De ontwikkelkit van Mango vermeldt versienummer 7.1, terwijl in testversies in het About-scherm op de telefoon versienummer 7.5 te vinden was. Mango is de eerste grote update voor Windows Phone na de eerste release vorig jaar.

Er zijn nog geen andere toestellen aangekondigd met Windows Phone Mango, maar die aankondigingen worden volgende week verwacht. Op de Facebook-pagina van Windows Phone wordt gelinkt naar een post van HTC over een evenement op 1 september. Dat betekent vermoedelijk dat HTC tijdens die bijeenkomst nieuwe Windows Phone-toestellen worden getoond. Samsung heeft op bijna hetzelfde moment een evenement. Ook van Samsung worden op de IFA Mango-toestellen verwacht. LG komt waarschijnlijk met een variant op zijn Optimus 7 van vorig jaar. PocketNow heeft foto's gepubliceerd van de E906 van LG, waarop een logo prijkt van modemerk Jil Sander.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.