Nieuws

KPN breidt Interactieve TV uit met live-tv-website

Gepost op 23 augustus 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
KPN breidt op 15 september zijn Interactieve TV-dienst uit met Interactieve TV Online. Hiermee kan via laptop of tablet live naar een twintigtal tv-zenders worden gekeken. Het tv-beeld kan gepauzeerd worden en er is een elektronische gids.


De iTV Online-dienst komt alleen beschikbaar voor klanten van KPN's Interactieve TV, meldt KPN. Omdat het gebruik van de eigen aansluiting vereist is, is geen verdere authenticatie nodig: alle betreffende klanten kunnen de dienst vanaf 15 september gebruiken. KPN heeft momenteel ongeveer 400.000 abonnees voor Interactieve TV, een tv-dienst die in combinatie met adsl- en vdsl-abonnementen wordt geleverd.

Via een speciale website biedt KPN twintig zenders aan, waaronder gebruikelijke Nederlandstalige zenders als Nederland 1, 2 en 3 en de RTL- en SBS-zenders, maar ook zenders als National Geographic en Humor TV. Het bedrijf brengt bij de introductie op 15 september ook een iPad-app voor de nieuwe dienst uit. De mogelijkheden van de app zijn kleiner dan die van de browserversie, die op desktops en laptops te gebruiken is, maar de telco streeft ernaar om de verschillen 'snel op te heffen'. De precieze mogelijkheden van de app worden toegelicht op de site van de dienst. Eerder werd al duidelijk dat KPN de release van Interactieve TV Online voorbereidde.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.