Nieuws

BBC wil met 3d en Super Hi-Vision tijdens Olympische Spelen

Gepost op 30 augustus 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De BBC gaat mogelijk tijdens de Olympische Spelen in Londen een aantal onderdelen niet alleen in 3d, maar mogelijk ook in Super Hi-Vision vastleggen. De Super Hi-Vision-standaard biedt een oplossend vermogen van 7680 bij 4320 pixels.


De plannen van de BBC voor het opnemen van het sprintnummer en de openingsceremonie in Super Hi-Vision zijn nog niet definitief maar al wel in een gevorderd stadium, zo meldt The Guardian. Volgens de huidige plannen wil de Britse publieke omroep op drie locaties grote schermen met een beelddiameter van 15 meter plaatsen. Deze schermen kunnen de Super Hi-Vision beelden, die een oplossend vermogen bieden van 7680x4320 pixels, aan het publiek tonen.

Volgens een medewerker van de BBC heeft Super Hi-Vision, ook bekend als uhd, mogelijk betere toekomstkansen dan 3d-televisie omdat het de kijker meer het idee zou geven live bij een evenement aanwezig te zijn. De omroep heeft op kleine schaal al uhd-opnames gemaakt bij enkele evenementen, waaronder basketbal.

De Super Hi-Vision-standaard is nog volop in ontwikkeling. Sharp ontwikkelde samen met de Japanse omroep NHK een 85"-lcd die de hoge resoluties kan tonen, maar de eerste live-uitzendingen worden pas rond 2020 verwacht. Een van de grootste knelpunten is de benodigde bandbreedte voor het verzenden van het 33 megapixel-beeldsignaal met 22.2-surroundsound: er zou een capaciteit van circa 24Gbps nodig zijn.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.