Nieuws

Microsoft haalt IE uit Europese Windows 7

Gepost op 12 juni 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zal Windows 7 in de Europese Unie zonder Internet Explorer verkopen. De Europese Commissie onderzoekt nog of de bundeling van Windows en IE de concurrentie belemmert, maar Microsoft wacht niet op een beslissing van de EC.


De IE-loze versie versie heet Windows 7 E, meldt Cnet. De versie van Windows 7 waar de browser wel zit ingebouwd, zal in de Europese Unie, Kroatië en Zwitserland niet verkocht worden. Microsoft gaat van Windows 7 verder een N-versie verkopen, die geen Internet Explorer en geen Windows Media Player bevat.

Microsoft bevestigt in een blogpost de komst van Windows zonder IE. "Dit is duidelijk een grote stap voor Microsoft", zegt Microsoft-topman Dave Heiner. "Maar we willen Windows 7 in Europa graag op tijd lanceren, dus we moeten rekening houden met de juridische realiteit daar."

Fabrikanten kunnen er wel voor kiezen om een IE8-pack bij hun computers te leveren, zodat de consument de browser na aanschaf alsnog kan installeren. Omdat consumenten na aanschaf van Windows 7 E geen browser hebben om de Microsoft-browser te downloaden, wordt IE8 op cd geleverd. Het programma wordt ook via ftp en in de winkel aangeboden.

Microsoft heeft IE8 uit Windows 7 verwijderd nadat de Europese Commissie een onderzoek naar de bundeling van Windows en IE startte. Door de bundeling met het OS zouden andere browserbouwers minder kans hebben om marktaandeel te veroveren. Het onderzoek volgde op een klacht van het Noorse softwarebedrijf Opera. De Europese Commissie heeft overigens nog geen definitieve uitspraak gedaan, maar Microsoft heeft daar niet op willen wachten en hoopt hiermee dat de zaak is afgedaan, schrijft Cnet.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!