Nieuws

Microsoft bevestigt Xbox Live voor Windows 8

Gepost op 14 september 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft tijdens Build bevestigd dat Xbox Live wordt geïntegreerd in Windows 8. Eerder gaf de fabrikant al aan de netwerkservice naar de pc te willen brengen, maar de aanwezigheid in Windows 8 werd nog niet eerder bevestigd.


De integratie van Xbox Live in Windows 8 kwam niet naar voren tijdens de Build-keynote van Microsoft, maar werd ondertussen wel bevestigd door Larry Hryb, director of programming van Xbox Live. Op zijn blog valt te lezen dat Xbox Live beschikbaar zal zijn binnen Windows 8. Naast netwerkfeatures voor gaming bevat Xbox Live ook muziek, films en tv-shows voor gebruikers van Microsofts onlineservice.

Uit de door Larry Hryb vrijgegeven afbeelding blijkt dat Xbox Live er in Windows 8 hetzelfde uitziet als het dashboard van Xbox Live eruit zal zien op de Xbox 360 nadat de nog niet vrijgegeven volgende update is geïnstalleerd. Gebruikers worden op Xbox Live voor Windows 8 online ook vertegenwoordigd door een avatar, zo blijkt uit het screenshot.

Of Xbox Live voor Windows 8 exact dezelfde features zal bevatten als de service op de Xbox 360, is nog niet expliciet bevestigd. Ook is nog niet bekend of de aanwezigheid van Xbox Live in Windows 8 betekent dat multiplatformgames standaard cross-platform gespeeld kunnen gaan worden. In het verleden maakte onder andere Microsofts shooter Shadowrun deze vorm van gameplay al mogelijk; pc-gamers moesten zich aanmelden bij Windows Live en konden toen online spelen tegen Xbox 360-gamers.

In juni werd voor het eerst duidelijk dat Microsoft het Xbox Live-platform ook naar de pc wilde brengen. Mike Delman, Microsofts vice-president global marketing, gaf in een interview met The Seattle Times aan dat Microsoft Live op de pc wilde hebben, als platform waarin alle pc-entertainment wordt gebundeld.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.