Nieuws

IE9 en IE10 scoren maximaal in 'vereenvoudigde' Acid3-test

Gepost op 19 september 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De ontwikkelaars van de Acid3-test hebben diverse aanpassingen doorgevoerd in de webpagina die poogt te meten in welke mate een browser voldoet aan webstandaarden. Hierdoor behalen nu zowel IE9 als IE10 de perfecte score.


In de 'vernieuwde' Acid3 zijn onder andere de testonderdelen verwijderd die moeten vaststellen of een browser svg-fonts en -animaties ondersteunt. Ook zijn diverse tests vereenvoudigd die de mogelijkheden van de dom analyseren, evenals een aantal webstandaarden die door browserbouwers op een andere wijze, of zelfs helemaal niet zijn geïmplementeerd.

Ian Hickson, webontwikkelaar bij Google en samen met Opera-developer HÃ¥kon Wium Lie verantwoordelijk voor de Acid3-test, geeft op Google+ een verklaring voor de aanpassingen. In zijn ogen heeft het weinig zin om nog webstandaarden te testen die in de webindustrie uiteindelijk nooit zijn omarmd. Daarom heeft Hickson de code die deze onderdelen test voorlopig uitgeschakeld.

Als gevolg van de minder strenge Acid3-test scoren browsers die voorheen niet de ideale score van 100 uit 100 punten wisten te behalen, deze nu wel. Zo behalen zowel Internet Explorer 9 en de testbuilds van IE10 de maximale score. Ook Firefox 6.0.2 en de nightly van Firefox behalen nu een score van 100/100, evenals Chrome 15 en Safari 5.1. Op de vraag of door de aanpassingen de Acid3-test minder relevant is geworden, gaan de ontwikkelaars niet in, evenmin of er een opvolger is te verwachten.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.