Nieuws

Spotify maakt Facebook-account verplicht bij registratie

Gepost op 27 september 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Wie zich vanaf nu voor Spotify wil registreren, kan dat niet meer zonder over een Facebook-account te beschikken. Volgens Spotify leidt dat tot een 'meer naadloze' registratieprocedure. Gebruikers reageren woedend op de beslissing.


De verplichting voor nieuwe Spotify-gebruikers om een Facebook-account te gebruiken, blijkt al enkele dagen te bestaan, maar werd pas gisteren breed opgemerkt. Bij het registratieproces moet een Facebook-account worden gelinkt om de registratie voor Spotify te starten; er is geen manier om dit te omzeilen. Gebruikers reageren negatief; op het supportforum van Spotify geven veel gebruikers aan hun betaalde abonnementen uit protest te annuleren.

Spotify-oprichter Daniel Ek verdedigt de beslissing van zijn bedrijf. Volgens hem leidt de Facebook-integratie tot een soepelere registratieprocedure. Het is onduidelijk of ook bestaande Spotify-gebruikers op termijn een Facebook-account moeten linken om gebruik te kunnen blijven maken van Spotify.

De muziekstreamingdienst bood al langer de mogelijkheid om Facebook-accounts te linken, om zo te bekijken naar welke muziek Facebook-vrienden luisterden. Onlangs werd deze integratie hechter, toen Facebook Timeline werd onthuld. Dankzij Timeline kunnen applicaties gebruikersactiviteiten, zoals beluisterde nummers in Spotify, automatisch doorplaatsen naar Facebook. Vermoedelijk werd de 'Facebook-verplichting' op hetzelfde moment ingevoerd.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.