Nieuws

Microsoft geeft dinsdag bèta van gratis antimalware-pakket vrij

Gepost op 20 juni 2009 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zal dinsdag een bèta van zijn antiviruspakket Microsoft Security Essentials beschikbaar stellen. De eindversie van het gratis product moet later dit jaar verschijnen. Symantec noemt het pakket echter 'misleidend'.


Microsoft Security Essentials stond voorheen bekend als Morro en is de opvolger van het geflopte Live OneCare. Microsoft introduceerde dat commerciële pakket drie jaar geleden, maar wist sindsdien slechts twee procent van de antivirusmarkt in handen te krijgen. Om die reden trekt de softwaregigant op 30 juni de stekker uit de dienst; het bedrijf zet zijn kaarten nu op Security Essentials.

De nieuwe suite is een uitgeklede versie van Live OneCare en moet een alternatief voor de basispakketten van bijvoorbeeld Symantec en McAfee bieden. Toch heeft Microsoft verklaard dat zijn software niet als een concurrent voor die programma's moet worden gezien. De gratis suite zou voor computergebruikers zijn die tot nu toe geen av-pakket gebruiken, waarbij Microsoft zich vooral richt op opkomende markten als China en India.

In een officiële verklaring noemt Symantec de claim van Microsoft dat Security Essentials voldoende bescherming biedt, 'misleidend'. Volgens Symantec hebben consumenten minimaal een firewall, een antispam-pakket en identiteitsbeveiliging nodig: onderdelen die Morro niet in huis heeft. Symantec ziet het gratis pakket dan ook niet als concurrent: "De realiteit is dat er al meer dan 20 jaar talloze aanbieders van 'shareware' en 'freeware' zijn. De markt voor freeware is verzadigd." Ook zou volgens Symantec uit tests blijken dat het pakket van Microsoft onder de maat presteert.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!