Nieuws

Antimalwareprogramma Microsoft verwijderde Chrome

Gepost op 01 oktober 2011 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Security Essentials, het antilmalwareprogramma van Microsoft, heeft Googles browser Chrome korte tijd aangezien voor een trojaans paard. Daardoor is de browser van sommige pc's verwijderd. Het probleem is inmiddels opgelost.


Security Essentials betitelde Chrome als 'wachtwoorddief', meldt een tweaker op GoT. De melding kwam bij het opstarten van Googles browser. De gebruiker wordt aangeraden het programma onmiddellijk te verwijderen. Bij sommige mensen is dat ook inderdaad gebeurd.

Microsoft heeft het probleem toegegeven en zegt dat de valse malwaredefinities maar enkele uren zijn verspreid: inmiddels is een update toegepast. Security Essentials dacht dat Chrome onderdeel uitmaakte van Win32Z Bot, een bekende trojan die privacygevoelige gegevens van Windows-gebruikers probeert te stelen. Voor gebruikers die last hebben, heeft Google ook een handleiding online gezet om te voorkomen dat Security Essentials Chrome aanziet voor malware. Het is onduidelijk bij hoeveel mensen Chrome per ongeluk is verwijderd.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.